Alimentele – Hrană, gunoi sau resursă?

x8Pe data de 22 aprilie 2016 Institutul Verde a organizat o conferință la British Council București pe tema risipei alimentare. Această acțiune s-a desfășurat în fața elevilor de clasa a VII-a ai Colegiului Național Mihai Eminescu și ai Școlii 113 din București.

În cadrul acestui eveniment, voluntarii asociații au dezbătut problema risipei alimentare, expunând efectele nocive pe care aceasta le are asupra societății și asupra mediului înconjurător. Tot în cadrul acțiunii elevii au aflat cât risipesc românii, conform statisticilor între 85 și 100 de kilograme de mâncare anual.

De asemenea, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi pe an în întreaga lume, iar în UE se aruncă anual circa 89 de milioane de tone de alimente – circa 180 de kg pe cap de locuitor -, deşi aproximativ 79 de milioane de europeni trăiesc sub pragul sărăciei, iar 16 milioane primesc mâncare de la asociaţii caritabile.

După aceste date statistice , elevii au primit o serie de sfaturi și indicații despre cum să cumpere eficient și să evite risipa alimentară și cum să refolosească resturile rămase de la prepararea felurilor principale.

La finalul conferinței a existat și un feedback din partea publicului, o parte de întrebări și răspunsuri și câteva ,,mărturisiri,, privind obiceiurile alimentare ale celor prezenți.

(articol realizat de Larisa Marin)

Te-ar putea interesa și