Atelier de reciclare creativă – Săptămâna Altfel

13În cea de-a doua parte a activității desfășurate în data de 22 aprilie 2016 la British Council România, voluntarii Institutului Verde le-au arătat tinerilor clasei a VII-a o serie de mici trucuri privind reciclarea unor obiecte care la prima vedere par nefolositoare.

Prima acțiune a fost despre transformarea unui pet de 2L într-un ghiveci inovator care se hidratează singur. Elevii s-au dovedit foarte interesați și captivați de ceea ce li s-a arătat, astfel că atenția și curajul au fost principalii factori care i-au caracterizat pe întreg parcusul activității.

Deși sunt doar clasa a VII-a, tinerii învățăcei s-au arătat foarte pricepuți în folosirea materialelor necesare pentru confecționarea ghiveciului, fiind totodată și foarte entuziasmați să vadă rezultatul.

Cea de-a doua acțiune a fost cu totul neașteptată pentru cei mici, dovadă fiind reacția lor atunci când li s-a arătat cum dintr-un bec și un umeraș poți obține o vază elegantă.

Urmând modelul arătat și îndrumați de voluntari, elevii Colegiului Național Mihai Eminescu și ai Școlii 113 și-au arătat dibăcia și dorința de a obține fiecare cea mai frumoasă vază.

La finalul orei recreative, toti s-au bucurat de roadele muncii lor. Astfel ziua de vineri a Săptămânii Altfel a fost dedicată atât informării cu privire la anumite aspecte ale risipei alimentare dar și prin învățarea a două activități eficiente și ușor de aplicat în orice situație.

(articol realizat de Georgiana Diana Mirică)

Te-ar putea interesa și