Colectăm haine pentru oamenii fără adăpost din Galați

protvmd
(foto: protv.md)

Inspirați de numeroasele activități de colectare de haine din străinătate și din alte orașe din țară, voluntarii noștri din Galați organizează în acest weekend o acțiune similară în orașul de la malul Dunării.

Începând cu ziua de vineri, 22 ianuarie, și până duminică, 24 ianuarie, gălățenii sunt așteptați să aducă haine pentru oamenii fără adăpost. Colecta se va desfășura în parcul din fața fostului cinematograf Țiglina, chiar lângă monumentul Progresului. În serile de vineri și sâmbătă, dar și duminică la prânz, voluntarii vor trece pentru a colecta tot ce a fost depus. Duminică după-amiaza, toate hainele vor fi transpostate la Centrul Social de Urgență – str. Alexandru cel Bun, nr. 27C,  locul unde sunt înregistrați și cazați în nopțile geroase cei fără adăpost.

Așa cum a declarat și Monica Tăutu, reprezentant Samusocial România – cei care au organizat o acțiune similară în București, „nevoia stringentă ar fi de căciuli, şosete, fulare, mânuşi, pulovere şi poate pantaloni mai groşi. Chiar dacă vremea este cum este, ei au nevoie totuşi şi de tricouri pentru a fi puse pe dedesubt”.

Vă vom ține la curent cu evoluția lucrurilor pe parcursul zilelor cât va avea loc acțiunea. Mai multe detalii puteți afla urmărind event-ul creat pe Facebook.

Te-ar putea interesa și