Copenhaga – cel mai prosper oraș al lumii

copenhaga1Poate Copenhaga să ofere condițiile necesare unei vieți sănătoase? Da, în conformitate cu CNN. Factorii-cheie sunt fericirea locuitorilor, menținerea unui echilibru între muncă și viața personală și mersul cu bicicleta.

Copenhaga are mai mult de 400 de km de pistă pentru biclete și multe spații verzi. Mai mult decât atât, conducerea municipalității și-a stabilit niște obiective îndrăznețe pentru 2015: cel puțin 50% din cei care lucrează în Copenhaga să se deplaseze cu bicicleta și toți locuitorii să poată ajunge într-un parc sau pe plajă în 15 minute de mers pe jos. În acest fel, se asigură menținerea sănătății locuitorilor și îmbunătățirea mediului înconjurător. Aceste obiective fac din Copenhaga un oraș care poate oferi o calitate superioară a vieții și în care oamenii pot face mișcare într-un mediu potrivit..

Un factor crucial este reprezentat de faptul că locuitorii orașului mențin un echilibru între serviciu și viața privată. Astfel, este cât se poate de firesc să fii complet dedicat muncii tale și, în același timp, să te poți bucura de timpul petrecut în familie.

 Tocmai de aceea, forța de muncă este printre cele mai motivate și productive din întreaga lume. Abilitatea de a pune în balanță serviciul și timpul liber este considerată a fi unul dintre principalele motive pentru care Danemarca este considerată cea mai fericită țară din lume.

traducere din State of Green de Mădălina Munteanu

Te-ar putea interesa și