Cu SIGUREC Nomad la festivalul Iubim 2 Roți

28În weekendul trecut am reluat acțiunile de promovare a sistemului inteligent de colectare deșeuri – SIGUREC. De această dată am fost prezenți la festivalul Iubim 2 Roți – eveniment care este gândit ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete. Am reușit să îmbinăm astfel două dintre temele pe care asociația noastră le-a vehiculat încă de la înființare: o gestiune mai bună a deșeurilor produse de către români și mobilitatea urbană din perspectiva ecologică (alternative de transport cu impact minimal asupra mediului).

În cele două zile (28 și 29 mai) voluntarii Institutului Verde (Lorena Neagu, Ioana Lungu, Daniel Călin, Cristina Chelmuș, Alina Grigoraș, Daria Scutaru, Ciprian Ciocan)  au stat de vorbă cu cei prezenți la festival despre cel mai modern serviciu de preluare și de colectare a deșeurilor care există în prezent în România. Majoritatea oamenilor cu care am interacționat au aflat aflat pentru întâia oară despre existența SIGUREC și despre faptul că există deja 12 locuri din București unde pot utiliza acest sistem. Toți cei 200 de participanți care s-au arătat interesați de informațiile furnizate de voluntarii noștri au primit insigne prin care li se recunoștea statutul de „soldat” pentru cauzele verzi, sau chiar „ministru verde”.

Acțiunea de diseminare a informației a avut loc atât lângă SIGUREC Nomad, cât și în întreg perimetrul de desfășurare al evenimentului (Club Quantic 2, Șoseaua Grozăvești, nr. 84, București) – unde am sfătuit participanții să utilizeze dispozitivele amplasate pe rulotă dacă vor să aibă certitudinea că recipientele folosite ajung să fie reciclate.  Ne-am bucurat să observăm, ca la fiecare eveniment la care am participat, că cei care asimilează cel mai repede informația și utilizează în mod repetat dispozitivele sunt copiii. Astfel, nu putem să nu menționăm că am avut două fete de 11-12 ani care au colectat aproximativ 100 de doze de aluminiu și sticle din PET.

Te-ar putea interesa și

Cu SIGUREC Nomad la festivalul Iubim 2 Roți

Citește și