D-Talks #2

afis DT2Pentru prima dată în istoria țării noastre, protejarea pădurilor a ajuns să reprezinte o temă majoră pe agenda publică. În ciuda faptului că în ultimii 25 de ani s-au tăiat copaci în neștire, ne-am prefăcut că nu vedem. Prin tăcerea noastră am fost complici. Sute de mii de hectare din păduri au dispărut. Din când în când câte o voce s-a ridicat din mulțime și a semnalat masacrele ce nu conteneau. Concentrați la ceea ce trebuie să punem pe masă a doua zi am uitat să ne mai gândim ce vom mai respira. Noi, copiii noștri și urmașii lor.

Fenomenul despăduririlor abuzive este unul atât de complex încât nu știm exact de unde ar trebui să pornim pentru a-l înțelege și ulterior elimina. Cu toate acestea, există oameni care s-au pus în slujba aflării adevărului și recuperării prejudiciului enorm adus României și populației sale. Câțiva dintre ei vor fi alături de noi la cea de-a doua ediție a conferințelor D-Talks.

Cristian Lascu – fost redactor-șef al National Geographic România,  Alex Dima – producător ”România, te iubesc!”, Csibi Magor – director de program WWF România și Alex Nedea – reporter ”În premieră cu Carmen Avram” ne vor releva implicațiile sociale, ecologice, economice și, nu în ultimul rând, politice ale tăierilor masive de copaci din pădurile țării.

Obiectivul conferințelor D-Talks (Development Talks) este de a deveni un instrument prin care tinerii să fie educați și formați ca vectori ai schimbării comportamentului românilor în raport cu provocările dezvoltării socio-economice din viitorul mediu și lung.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 mai, începând cu ora 17.00 la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter).

Te-ar putea interesa și