Establishing a Transboundary Watchdog Mechanism for Environmental Problems for Green Political Parties and NGOs on the Balkans

12La sfârșitul săptămânii trecute un reprezentant al Institutului Verde, Ciprian Ciocan, a participat la întâlnirea ”Establishing a Transboundary Watchdog Mechanism for Environmental Problems for Green Political Parties and NGOs on the Balkans” în Sofia, Bulgaria. La eveniment au luat parte mai mulți reprezentanți politici, jurnaliști și organizații neguvernamentale care vizează problemele de mediu din patru țări: Bulgaria, România, Republica Moldova și Macedonia.

Proiectul organizat de Green European Foundation a durat două zile. Vecinătatea celor patru state implică și similitudini la nivelul problemelor de mediu cu care ne confruntăm. De aceea, s-a tras un semnal de alarmă cu privire la imperativitatea în angajarea de campanii comune de combatere a dezastrelor ecologice cu care se confruntă întreaga regiune. De asemenea, s-a stabilit ca prim pas identificarea celor mai ardente situații în care trebuie intervenit, alegerea unui studiu de caz specific și angajarea într-o campanie de comunicare complexă prin care să mărim gradul de conștientizare a populației, empatizarea cu subiectul, luarea de măsuri legale, consilierea juridică și găsirea de soluții accesibile societății civile pentru remedierea sau rezolvarea cazului.

Implementarea proiectului va dura șase luni și se va finaliza cu o acțiune comună a tuturor celor implicați (patru organizații neguvernamentale, patru instituții jurnalistice independente și patru formațiuni politice verzi din țările mai sus menționate).

Vom reveni cu mai multe detalii pe măsură ce proiectul va înainta și se vor înregistra primele rezulatte cunatificabile.

11

13

14

Te-ar putea interesa și

Establishing a Transboundary Watchdog Mechanism for Environmental Problems for Green Political Parties and NGOs on the Balkans

Citește și