Haine pentru nevoiași

Institutul Verde a organizat weekendul trecut (22 – 24 ianuarie) o acțiune de colectare de haine pentru oamenii fără adăpost din Galați. Temperaturile mici înregistrate în ultima vreme și exemplul oferit de celelalte orașe din Bulgaria și din România ne-au determinat să luăm atitudine în această privință.

În cele trei zile gălățenii au donat aproape 120 de kilograme de haine la punctul de colectare din parcul din fața fostului cinematograf Țiglina (lângă monumentul Progresului). Aproximativ o sută de oameni au răspuns pozitiv la campanie și au oferit căciuli, şosete, fulare, prosoape, mănuşi, lenjerie, pulovere, geci, pantaloni, pături și chiar o saltea.

Toate obiectele donate au fost transportate de voluntarii noștri la Centrul Social de Urgență „Șansa” – str. Alexandru cel Bun, nr.27C – locul unde sunt găzduiți oamenii fără adăpost în zilele geroase. În această perioadă acolo sunt cazate mai multe persoane decât capacitatea spațiului (110 persoane/100 locuri). Așa cum se poate vedea în fotografiile de mai jos, am fost întâmpinați cu bucurie și am distribuit hainele pe loc.

Le mulțumim tuturor celor care au adus câte ceva pentru cei nevoiași. Le mulțumim celor care au distribuit mesajele noastre să ajungă la cât mai multă lume. Nu în ultimul rând, le mulțumim celor care ne-au ajutat în aceste zile, voluntarilor noștri sau simpli gălățeni care au vrut să se implice: Doru Maximilian, Mihai Boboc, Dorina Grigoraș, Gabriel Grigoraș, Daria Scutaru, Ciprian Cazacu, Alex Voicu, Ionica Ciocan și Ciprian Ciocan.

Te-ar putea interesa și