Institutul Verde aderă la Coaliția „România Respiră”

coalitia rInstitutul Verde, organizație care își propune să apere și să promoveze valorile și principiile ecologiei, susține interzicerea totală a fumatului în spații publice închise, în parcuri și în locuri unde se practică sportul.

Astfel, Institutul Verde se alătură inițiativei Coaliția „România Respiră” care a lansat în cursul acestei săptămâni un manifest în care se arată că țara noastră este, în prezent, deținătoarea unor recorduri negative în ceea ce privește protejarea față de fumul de tutun în spațiile publice.

Coaliția „România Respiră” susține că legislația românească în domeniu are o redactare deficientă și o aplicare insuficientă. S-a ajuns în situația în care majoritatea populației, fumători și nefumători, trebuie fie să suporte efectul nociv al fumatului în spații destinate alimentației și relaxării, fie să nu aibă acces în astfel de spații. În acest mod se încalcă sistematic dreptul la ocrotirea sănătății și la libertatea de mișcare.

Scopurile Institutului Verde sunt, conform statutului, apărarea dreptului fundamental la un mediu sănătos și susținerea comunicării pe teme de mediu cu alte asociații și fundații având ca obiect protecția mediului. Găsim ca fiind natural, chiar imperativ, ca organizația noastră să susțină necondiționat demersurile Coaliției „România Respiră”.

Te-ar putea interesa și