Institutul Verde @ Balkanik Festival #5

balkanikÎn perioada 11 – 13 septembrie organizaţia noastră a participat la evenimentul Balkanik Festival pentru a promova infrastructura SIGUREC de colectare selectivă a deşeurilor. Pe durata celor trei zile a fost plasat la locul desfăşurării acţiunii (Grădina Uranus – str. Uranus, nr. 144) vehiculul SIGUREC Nomad  – o rulotă în care au fost încastrate două dispozitive RVM (Reverse Vending Machine) pentru colectarea recipientelor din PET şi a dozelor de aluminiu.

Pentru a spori vizibilitatea şi a creşte nivelul de conştientizare asupra singurului sistem de colectare inteligentă a deşeurilor din România, am organizat două concursuri pentru cei care au utilizat dispozitivele SIGUREC:

1. Pe parcurusul zilelor 12 şi 13 septembrie, la fiecare oră din intervalul orar 16.00 – 21.00, au fost premiaţi cu câte un instrument muzical (muzicuţe) participanţii care depuneau cele mai mari cantităţi de deşeuri.

2. În ultima zi a festivalului – 13 septembrie – am răsplătit cu o chitară cel mai creativ şi conştiincios utilizator al aparatelor inteligente de colectare a deşeurilor.  Astfel, cei care doreau să se înscrie în lupta pentru premiu trebuiau să compună şi să cânte o melodie care să conţină termenii „reciclare/reciclez” şi „SIGUREC”. Pentru a câştiga a fost nevoie ca fiecare dintre cei înscrişi să primească cât mai multe voturi (1 vot = 1 PET/doză) introduse în dispozitivele SIGUREC. Fiecare dintre cei înscrişi în concurs puteau fi susţinuţi cu voturi şi de către alte persoane. Câştigătorul a fost desemnat Ştefan Burja (9 ani – Bucureşti) cu 77 de voturi.

Regulamentele ambelor concursuri au fost publicate pe 9 septembrie pe această pagină (aici şi aici).

La ediţia din acest an a acestui festival am reuşit să colectăm peste 500 de unităţi (sticle din PET şi doze de aluminiu) de la aproximativ 300 de oameni care au utilizat cele două dispozitive SIGUREC aduse la faţa locului. Cantitatea este similară celei strânse anul trecut la acelaşi eveniment. Din păcate, numărul participanţilor la festival a fost mai mic decât în anul precedent din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din primele două zile ale acţiunii.

Balkanik Festival este singurul eveniment din România dedicat muzicii şi culturii balcanice. Pe lângă concerte au loc târguri şi ateliere meşteşugăreşti, expoziţii (sculptură, pictură, fotografie) sau proiecţii de film. Organizator: Asociaţia Metropolis, în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5.

 

Te-ar putea interesa și