Institutul Verde la ONG Fest 2016

i9Asociația noastră a luat parte în weekendul 20 – 22 mai la ediția din acest an a ONG Fest. Obiectivul asociației noastre a fost de a folosi de Festivalul Național al organizațiilor neguvernamentale pentru a crea o conexiune mai profundă între Institutul Verde și bucureșteni, dar și de cei interesați de tematicile de mediu din restul țării. La eveniment au participat 151 de ONG-uri din țară, 19 din Bulgaria și altele din Kosovo, Norvegia, Lituania, Republica Moldova, Portugalia, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Principala activitate a voluntarilor Institutului Verde (Alexandra Ilieș, Lorena Neagu, Andreea Nistor, Nicoleta Ștolea, Ana-Maria Zabet, Roxana Răchiteanu, Daria Scutaru, Nicoleta Vișan și Andreea Daniela Olteanu) a fost de a comunica vizitatorilor ultimele activități și proiecte ale asociației (conferințele D-Talks, atelierul de reciclare creativă, conferința despre risipa alimentară de la British Council, sondajul despre percepția tinerilor asupra mobilității urbane în București, campania de conștientizare cu privire la relația românilor cu deșeurile pe care le produc ș.a.). De asemenea, am profitat de ocazie și sâmbătă, 21 mai, între orele 10.00 – 11.30, am organizat seminarul „Planificarea și organizarea evenimentelor în sectorul organizațiilor de mediu”.

Dedicați principiilor ecologice, nu am dorit să oferim vizitatorilor materiale informative tipărite pe hârtie sau pe materiale despre care știam că ar putea ajunge la coșul de gunoi. Astfel, cei care au trecut pe la standul 67 și s-au arătat interesați de activitățile asociației noastre au primit câte un magnet de frigider cu mesajul „Gunoiul e o resursă, nu o problemă”.

Te-ar putea interesa și