Locuințe mobile construite din deșeuri pentru oamenii străzii

(sursa foto: gregorykloehn.com)

Un artist din California a renunțat la a-și mai vinde sculpturile în favoarea construirii de adăposturi pentru oamenii străzii, făcute complet din deșeuri.

Când Gregory Kloehn a realizat că sculpturile sale scumpe doar stau în casele bogaților, a decis că trebuie să facă o schimbare semnificativă. Inspirat de mișcarea celor care își doresc case prietenoase cu mediul, artistul din Oakland, California, a început să construiască și să vândă case netradiționale, și să ofere locuințe mobile nevoiașilor.

Artistul colectează deșeurile aruncate și le folosește pentru a construi adăposturi de mărimea unei canapele. Temelia este făcută din paleți de lemn iar unele case sunt izolate cu pungi în care se livrează pizza. Toate vin echipate cu roți și acoperiș dat cu smoală, unele au chiar și oglinzi.

Până acum, Kloehn a construit 10 case.

În timpul verii el stă în New York, într-o casă făcută dintr-un tomberon de oțel. A investit aproape 4000 $ în locuința lui de 2 metri pe 2 metri, despre care spune că este de mărimea unui cort.

Pe măsură ce veștile despre proiectul său pentru oamenii străzii au început să se împrăștie în Oakland, Kloehn a primit un aflux de voluntari, dornici să ajute.  A postat pe pagina sa de Facebook faptul că oamenii s-au oferit să doneze bani, materiale și spații de lucru, și a invitat doritorii să-l ajute în procesul de construire.

Kloehn nu e singurul care folosește materiale neconvenționale pentru a construi case nevoiașilor.

Timothy Pain, CEO al Forrest YMCA din Londra, a avut ideea de a lansa mYPad, un program prin care importă containere folosite pentru transport din China și le transformă în garsoniere confortabile. Deși spațiul este restrâns, fiecare container este dotat cu duș, toaletă, chiuvetă, pat, frigider, zonă pentru gătit, cuptor cu microunde, calorifer și dulap pentru haine.

(autor: Alina Gheorghe)

Te-ar putea interesa și