NASA: „Cea mai fierbinte lună septembrie din istorie”

Anomaliile temperaturilor înregistrate în luna septembrie (2014) în raport cu cele înregistrate în lunile similare ale anilor 1951 - 1980
Anomaliile temperaturilor înregistrate în luna septembrie (2014) în raport cu cele înregistrate în lunile similare ale anilor 1951 – 1980

Luna care tocmai a trecut, septembrie, a fost cea mai caldă de când se fac măsurători oficiale, din anul 1880. Informația a fost furnizată la sfârșitul săptămânii trecute de către NASA (National Aeronautics and Space Administration). Anunțul confirmă continuarea unui trend al recordurilor după ce valorile normale au fost depășite cu mult și în lunile mai și august ale acestui an.

Datele publicate cu această ocazie de către NASA măresc foarte mult șansele ca 2014 să devină cel mai cald an din istorie.

Dr. Gavin Schmidt, climatolog și modelor climatic la Institutul Goddard pentru Studii Spațiale din cadrul NASA, a declarat pentru Huffington Post că aceste recorduri de temperatură sunt semnificative, ele vin să confirme trendul încălzirii constante a globului.  Tot el a atenționat să nu fie pierdută prea multă vreme cu analiza acestor date ci trebuie concentrate eforturile înspre cauzele schimbărilor climatice – datorate activităților umane.

traducere din Huffigton Post

Te-ar putea interesa și