Papa Francisc: „Distrugerea naturii este unul dintre păcatele lumii moderne”

papa franciscPapa Francisc a făcut un apel pentru mai multă grijă față de natură în cadrul unui discurs ținut la Universitatea din Molise, o regiune agricolă din sudul Italiei.

Suveranul Pontif a adăugat că defrișarea pădurilor din America de Sud și alte forme de exploatare a mediului reprezintă păcatele lumii moderne.

El le-a spus studenților și fermierilor prezenți că una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre este să adoptăm niște moduri de exploatare care să protejeze creația. „Planeta trebuie lăsată să rodească fără să fie exploatată excesiv”, a precizat el.

Papa a făcut niște observații care nu fuseseră incluse în discurs: „Când privesc spre America, țara mea natală, văd atâtea păduri defrișate și transformate în pământuri întinse. Acesta este păcatul nostru: exploatăm planeta fără să-i dăm șansa să ne ofere tot ceea ce are de oferit”.

Recent, Papa Francisc a comparat lupta împotriva schimbărilor globale cu apărarea creației, avertizând că „dacă distrugem creația, creația ne va distruge pe noi! Nu uitați asta!”

Te-ar putea interesa și