Contra bullying

tipuri de bullying
Rolurile din bullying
ce faci daca vezi bullying

Niciodată nu arăți bine când încerci să faci pe cineva să arate rău!

Aceasta este deviza inițiativei noastre contra bullying-ului din cadrul proiectului The Green Team al Institutului Verde.

Propunem un dialog deschis și onest despre agresiune în general, despre sentimentele care conduc la agresiune și chiar violență, dar și despre impactul emoțional pe termen scurt, mediu și lung pe care bullying-ul îl imprimă asupra unui individ sau asupra unui grup.

Alături de psihologii de la centrul IPSI (www.ipsi.ro) am dezvoltat un chestionar nenominal prin care să aflăm percepția elevilor asupra fenomenului de bullying în general, cât și despre felul în care sunt afectați participanții la bullying atunci când se regăsesc în rol de agresor, victimă sau martor. Intenționăm să derulăm astfel un studiu la nivel național care să ne ofere o imagine de ansamblu asupra fenomenului în România.

Vom clarifica împreună, prin jocuri de emoție și exerciții de grup, ce rol au agresivitatea și sentimentele pozitive în dezvoltarea fiecărui individ în particular și a grupului de care aparține în general.

Puterea exemplului este eficientă mai ales în copilărie și adolescență, când se adoptă și se renunță mai ușor la modele. Astfel, consolidăm o colecție de materiale video cu persoane deschise să-și povestească experiența pentru a-i ajuta și pe alții să recunoască mai ușor tipare toxice, din care trebuie să iasă repede.

De asemenea, sportivi de performanță, actori și persoane publice în general, ne-au trimis mesaje video de susținere și incurajare pentru participanții la The Green Team.

The Green Team este un concept inovativ de educare, dedicat tinerilor, având la bază activități integrative, dirijate de specialiști din diverse domenii și infuzate cu povești adevărate și încurajări de la cei care au reușit să-și integreze disciplina și mindset-ul de învingător în viețile lor.

Dacă ești interesat(ă) ca unitatea ta de învățământ să participe la programul nostru, scrie-ne un mesaj.

cu sprijinul Centrului de Psihoterapie IPSI

IPSI

Ne poți da chiar acum o mână de ajutor completând chestionarul de bullying. Fiecare răspuns ne ajută să realizăm cel mai mare studiu asupra bullying-ului din România.

Dă-ne o mână de ajutor să înțelegem mai bine bullying-ul din școlile românești și să găsim soluții pentru a-l reduce.

te rugăm să treci și orașul, ex: Liceul Tudor Vianu, Giurgiu