Propune soluție

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 6 files.

Despre tine

Migrarea către un stil de viață sustenabil implică modificări structurale în mai toate planurile la care ne-am putea gândi, de la felul în care facem tranzitul dintre birou și casă până la deciziile luate de cei care ne guvernează.

Vestea bună este că acum suntem o comunitate globală, iar ideile bune circulă repede, iar în România chiar avem nevoie de ele.

Pe această cale te invităm să ne spui care este ideea ta care crezi că poate ajuta sau chiar rezolva complet o problemă de mediu din România. Nu te gândi doar la luminișurile artificiale din vârfurile munților, ci la orice afectează mediul din jurul nostru și, implicit, pe noi. Poluarea poartă multe haine, iar degradarea unui spațiu poate pleca de la un singur geam spart, ergo ai multe locuri de unde poți începe să reflectezi la cum am putea face mai bine.

Avem totuși, câteva reguli:
probleme sunt multe și toate astringente așa că te rugăm pentru orice problemă ridicată să aduci și o posibilă soluție
nu suntem poliția și nicio vreo instituție publică, așa că te rugăm să ne scrii doar despre probleme sistemice, și nu despre o persoană sau o companie care afectează în vreun fel natura. Exemplele, însă, sunt binevenite.
vom șterge toate mesajele care nu respectă regulile menționate
Ce vom face cu mesajele voastre?

Scopul pe care îl are acest demers este de a extrage probleme, idei și posibile rezolvări direct din comunitate. Este un fel de community solution finding. Situațiile care se repetă cel mai des le vom discuta cu experți de mediu și diferiți actori din spațiul ecologic românesc, iar apoi vom căuta căi prin a le expune instituțiilor abilitate să le rezolve sau vom lua inițiativa și vom căuta soluții non-guvernamentale. Evident, cei care au ridicat o anume problemă, vor fi invitați să participe la narativul creat.