Și noi am plantat fapte bune

12233084_10205467267465209_104791186_nSâmbăta trecută voluntari ai Institutului Verde s-au alăturat campaniei Plantăm fapte bune și au mers să ajute la una dintre cele mai mari campanii de plantare de puieți din ultimii 25 de ani.

Locul în care am fost se numește Valea Părului, comuna Beceni, județul Buzău. Copăceii au fost plantați la marginea albiei superioare a pârâului Slănic pentru a fixa malul estic. Zona este cunoscută ca fiind foarte des afectată de inundații și viituri puternice care distrug sistematic gospodăriile învecinate.

La acțiune au luat parte aproape două sute de voluntari (Greenpeace, organizații locale, angajați ai unor companii din București, angajați ai aeroporturilor din București și localnici). Au fost plantați peste 5000 de puieți de sălcioară și plop pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.

Organizatorii au anunțat că la nivel național au fost plantați peste 150.000 de puieți în această etapă a camapaniei și că primăvara următoare urmează o nouă rundă de plantări. Vom fi din nou alături și data viitoare și sperăm să obținem rezultate cel puțin la fel de bune.

 

Te-ar putea interesa și

Și noi am plantat fapte bune

Citește și