Universitatea din București lansează campania „UB te ve(R)de”!

sigla.UBteVerde

Universitatea din București demarează luni, 23 martie 2015, campania UB te ve(R)de pentru a promova un comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenților în activități de înverzire a campusului.

Campania va consta în cinci evenimente de plantare a arborilor, care se vor desfășura în spațiile administrate de Universitatea din București:

  • 23 martie: plantarea a 96 de arbori în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
  • 25 martie: plantarea a 40 de arbori la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 36-46)
  • 31 martie: plantarea a 91 de arbori în Complexul Măgurele (Str. Atomiștilor, nr. 405, Măgurele, Ilfov)
  • 3 aprilie: plantarea a  244 de arbori în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
  • 8 aprilie: plantarea a  159 de arbori în complexul Grozăvești (Splaiul Independenţei, nr. 204).

Cei 630 de arbori vor fi plantați cu ajutorul studenților Universității din București, care vor înverzi campusurile în cele două săptămâni de campanie.

Statusul evenimentelor va putea fi consultat în timp real pe paginile de Facebook și Twitter ale Universității din București începând cu data de 20 martie. După prima acțiune de plantare va fi lansat un concurs prin care studenții vor putea propune mesaje care vor promova un comportament verde în rândul tinerilor. Cele mai ingenioase mesaje vor fi premiate.

Universitatea din București își propune să deruleze programe de responsabilitate socială cu scopul de a promova adoptarea unui comportament verde. Campania face parte din proiectele Green Office ale Universității din București, care inițiază și coordonează programe de sustenabilitate ecologică, socială și economic, promovând conceptul de sustenabilitate ca subiect de dezbatere activă și ca un scop practic în cadrul comunității academice UB. Acest tip de birou este primul din România înființat în cadrul unei universități.

Campania UB te ve(R)de este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului București în cadrul programului Capitala crește verde, care are ca scop plantarea de arbori și arbuști în București.

Înscrierile fac aici – http://startub.unibuc.ro/2015/03/inscrie-te-acum-in-campania-ub-te-verde/.

Partenerii campaniei sunt: Asociația Studenților Universității din București (ASUB), Teamwork, AIESEC, CSR NEST, Viitor Plus, Grădini urbane comunitare, Stop CO2, Institutul Verde.

Te-ar putea interesa și